Jadłospis

JADŁOSPIS                 ŚNIADANIE – 2,50 zł.                OBIAD – 4,50 zł. 

PODWIECZOREK – 2,00 zł.

  • (poniedziałek 13.01.- piątek 17.01.)

    PONIEDZIAŁEK

    • Śniadanie: pieczywo mieszane 70g, (gluten) masło 5g,szynka drobiowa, wieprzowa 20g,ser 20g, (mleko) pomidor, ogórek, kolorowa papryka, herbata 230 ml, cytryna 3g, (cytrusy)  cukier 5g;        360,6kcal
    • Obiad zupa pomidorowa 250g (wieprzowina,gluten) pierogi z serem i truskawkami 100g(gluten,mleko) kompot 200ml, owoce65g; 640kcal
    • Podwieczorek: jogurt owocowy (gluten) papryka 132,5

     

    WTOREK

    • Śniadanie: pieczywo mieszane 70g, (gluten) masło 5g,szynka drobiowa, wieprzowa 20g,ser 20g, (mleko) pomidor, ogórek, kolorowa papryka ,kakao(mleko) 522,
    • Obiad: mielony gotowany80g (wieprzowina) ziemniaki 150g,groszek z marchewką 100g, kompot 200ml, owoce 65g; 380,7kcal
    • Podwieczorek: drożdżówka (gluten,mleko) marchewka 274 kcal

     

    ŚRODA

    • Śniadanie: pieczywo mieszane 70g, (gluten) masło 5g,szynka drobiowa, wieprzowa 20g,ser 20g, (mleko) pomidor, ogórek, kolorowa papryka ,kakao(mleko) 522,
    • Obiad: gulasz wieprzowy 80g(wieprzowina) kasza 150g,warzywa na parze 100g,kompot 200ml, owoce
    • Podwieczorek: ryż z kisielem (gluten ) gruszka 161 kcal

     

    CZWARTEK

    • Śniadanie parówki na ciepło, bułka kajzerka 70g, (gluten), masło 5g, pomidor, ogórek, kolorowa papryka, herbata 230 ml, cytryna 3g, (cytrusy) cukier 5g;        298,6kcal
    • Obiad pieczeń wieprzowa 80g (wieprzowina) ziemniaki150g,(gluten) fasolka 100g,kompot 200ml,owoce65g, 376kcal
    • Podwieczorek płatki z mlekiem (gluten,mleko) jabłko 126kcal

    PIĄTEK

    • Śniadanie: pieczywo mieszane 70g, (gluten) masło 5g,jajko 20g,ser 20g,twaróg (mleko) pomidor, ogórek ,kolorowa papryka, kawa z mlekiem (mleko)230 ml
    • Obiad mielony  rybny 80g (ryba) ziemniaki 150g,surówka z kapusty 100g kompot 200ml, owoce 65g;   617,4 kcal
    • Podwieczorek: chałka z masłem (gluten) papryka 196 kcal
  • Mogą nastąpić zmiany w jadłospisie