Jadłospis
JADŁOSPIS ŚNIADANIE – 2,50 zł. OBIAD – 4,50 zł.
PODWIECZOREK – 2,00 zł.
- (poniedziałek 13.10.- piątek 14.10.)
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie: pieczywo mieszane 70g, (gluten) masło 5g,szynka naturalna 20g,ser żółty ogórek świeży, herbata 200 ml, cytryna 3g, (cytrusy) 247,1kcal
- Obiad fasolka po bretońsku 250g (drób,gluten) ziemniaki 100g(gluten) kompot 200ml, owoce65g; 325,1kcal
- Podwieczorek: jogurt o niskiej zawartości cukru (gluten,mleko) brzoskwinia 169,5
WTOREK
- Śniadanie: bułka kajzerka 70g, (gluten) masło 5g, 20g,parówki na ciepło,papryka kolorowa kakao 200ml (mleko) 350,9kcal
- Obiad: nuggetsy 150g (drób) warzywa na patelnie z ziemniakami 100g,kompot 200ml,owoce 355,2kcal
- Podwieczorek: drożdżówka z kruszonką (gluten) banan 194 kcal
ŚRODA
- Śniadanie pieczywo mieszane 70g, (gluten) masło 5g ,pasztet wieprzowy, kiełbasa żywiecka, pomidor ogórek świeży, kawa z mlekiem 200ml(mleko) 359,5kcal
- Obiad mielony smażony 80g,ziemniaki 150g, vega mix100g,woda z cytryną 200ml, owoce 65g; 318,7kcal
- Podwieczorek płatki z mlekiem (gluten,mleko) jabłko 186kcal
CZWARTEK
- Śniadanie: pieczywo mieszane70g, (gluten)masło 5g,szynka biała, szynka z kotła, ogórek kiszony mleko (mleko) 290,6kcal
- Obiad zupa pomidorowa 80g(wieprzowina) pierogi z serem i truskawami 150g(gluten), woda 200ml, owoce 352,2kcal
- Podwieczorek budyń z jagodami (gluten,mleko) gruszka 186kcal
PIĄTEK
- Śniadanie: pieczywo mieszane 70g, (gluten) masło 5g, jajko gotowane, ser żółty, rzodkiewka herbata z cytryną 200ml 350,4kcl
- Obiad: paluszki rybne 80g,(ryba) ziemniaki 150g,(gluten) surówka z kapusty 100g,woda z cytryną 200ml, owoce 287,5kcal
- Podwieczorek: ryż zapiekany z owocami (gluten) 194 kcal
Mogą nastąpić zmiany w jadłospisie


