Jadłospis

JADŁOSPIS                 ŚNIADANIE – 2,50 zł.                OBIAD – 4,50 zł. 

PODWIECZOREK – 2,00 zł.

  • (poniedziałek 13.10.- piątek 14.10.)

    PONIEDZIAŁEK

    • Śniadanie: pieczywo mieszane 70g, (gluten) masło 5g,szynka naturalna 20g,ser żółty ogórek świeży, herbata 200 ml, cytryna 3g, (cytrusy)        247,1kcal
    • Obiad fasolka po bretońsku 250g (drób,gluten) ziemniaki 100g(gluten)  kompot  200ml, owoce65g;    325,1kcal
    • Podwieczorek: jogurt o niskiej zawartości cukru (gluten,mleko) brzoskwinia 169,5

     

    WTOREK

    • Śniadanie: bułka kajzerka 70g, (gluten) masło 5g, 20g,parówki na ciepło,papryka kolorowa kakao 200ml (mleko)        350,9kcal
    • Obiad: nuggetsy 150g (drób) warzywa na patelnie z ziemniakami 100g,kompot 200ml,owoce 355,2kcal
    • Podwieczorek: drożdżówka z kruszonką (gluten) banan 194 kcal

     

    ŚRODA

    • Śniadanie pieczywo mieszane 70g, (gluten) masło 5g ,pasztet wieprzowy, kiełbasa żywiecka, pomidor ogórek świeży, kawa z mlekiem 200ml(mleko)  359,5kcal
    • Obiad  mielony smażony 80g,ziemniaki 150g, vega mix100g,woda z cytryną 200ml, owoce 65g;  318,7kcal
    • Podwieczorek płatki z mlekiem (gluten,mleko) jabłko 186kcal

     

    CZWARTEK

    • Śniadanie: pieczywo mieszane70g, (gluten)masło 5g,szynka biała, szynka z kotła, ogórek kiszony mleko (mleko) 290,6kcal
    • Obiad zupa pomidorowa 80g(wieprzowina) pierogi z serem i truskawami 150g(gluten), woda 200ml, owoce 352,2kcal
    • Podwieczorek  budyń z jagodami  (gluten,mleko) gruszka 186kcal

    PIĄTEK

    • Śniadanie: pieczywo mieszane 70g, (gluten) masło 5g, jajko gotowane, ser żółty, rzodkiewka herbata z cytryną 200ml 350,4kcl
    • Obiad: paluszki rybne 80g,(ryba) ziemniaki 150g,(gluten) surówka z kapusty 100g,woda z cytryną 200ml, owoce 287,5kcal
    • Podwieczorek: ryż zapiekany z owocami (gluten)  194 kcal

Mogą nastąpić zmiany w jadłospisie