Jadłospis

JADŁOSPIS                 ŚNIADANIE – 2,50 zł.                OBIAD – 4,50 zł. 

PODWIECZOREK – 2,00 zł.

(poniedziałek 08.01.- piątek 12.01.)

PONIEDZIAŁEK

  • Śniadanie: pieczywo mieszane 70g, (gluten) masło 5g,szynka drobiowa,wieprzowa 20g,ser 20g, (mleko) pomidor, ogórek,kolorowa papryka, herbata 230 ml, cytryna 3g, (cytrusy)  cukier 5g;        360,6kcal
  • Obiad : zupa pomidorowa z ryżem 250g (drób,gluten) pierogi z serem i truskawką (mleko,gluten) 150g, kompot 200ml, owoce65g; 640kcal
  • Podwieczorek: jogurt owocowy (mleko)herbatniki (jajko,gluten),  papryka   132,5

 

WTOREK

  • Śniadanie: pieczywo mieszane 70g, (gluten) masło 5g,szynka drobiowa,wieprzowa 20g,ser 20g, (mleko) pomidor, ogórek,kolorowa papryka,kawa z mlekiem(mleko) 522,
  • Obiad:spaghetti 80g (wieprzowina,gluten) kompot 200ml, owoce 65g;  520,7kcal
  • Podwieczorek: kaszka z jagodami (mleko) marchewka 274 kcal

 

ŚRODA

  • Śniadanie: bułka paryska (gluten) masło 5g,parówki na ciepło (mleko) pomidor, ogórek,kolorowa papryka, kakao (mleko) 360,6 kcal
  • Obiad: udko pieczone (drób) ziemniaki 150g,surówka z kapusty 100g,kompot 200ml, owoce 65g;   526,9 kcal
  • Podwieczorek: drożdżówka (gluten)jabłko 161 kcal

 

CZWARTEK

  • Śniadanie: pieczywo mieszane 70g, (gluten) masło 5g,szynka drobiowa,wieprzowa 20g,ser 20g, (mleko) pomidor, ogórek,kolorowa papryka, herbata 230 ml, cytryna 3g, (cytrusy) cukier 5g;        360,6kcal
  • Obiad: zupa ogórkowa 80g (wieprzowina) budyń z owocami (gluten) kompot 200 ml, owoce 65g;    466,5 kcal
  • Podwieczorek chałka z masłem (gluten) marchewka 200,6 kcal

PIĄTEK

  • Śniadanie: bułka zblewska 70g, (gluten) masło 5g, jajko gotowane(jajko) pomidor, ogórek,kolorowa papryka, herbata 230 ml, cytryna 3g, (cytrusy) cukier 5g;        360,6
  • Obiad : paluszki rybne (ryba) ziemniaki 150g,(gluten)surówka z kiszonej kapusty  kompot 200ml, owoce 65g;   617,4 kcal
  • Podwieczorek: banan, wafle ryżowe 196 kcal

Mogą nastąpić zmiany w jadłospisie